Det minoiska Kreta - Europas första högkultur 26/9-3/10 2019 med fil dr Niklas Hillbom
Fil. dr Niklas Hillbom är resans ciceron, klassisk arkeolog som skrivit en avhandling om minoiska brädspel och som intresserat sig mycket för forntidens kulturkontakter runt östra Medelhavet, där inte minst Kreta är en viktig länk. Han har tidigare varit ciceron för Paradisresor i klassiska Grekland, Frankrike, Turkiet, Italien, Syrien, Jordanien, Kroatien och på flera resor på Kreta.

Intresseanmälan hittar du här


Dag 1
Tors 26/9
Avresedag, Mallia
Direktflyg på morgonen från Arlanda, Landvetter eller Malmö till Kreta. Måltid ombord på planet. Transfer till vårt trestjärniga strandhotell i Agios Nikolaos, där vi bor hela veckan. På vägen dit stannar vi och besöker det minoiska palatset i Mallia vid havet. Vår ciceron introducerar resan och platserna vi ska besöka under veckan och visar runt bland ruinerna och berättar om de spännande fynd som franska arkeologer gjort här. Incheckning på vårt trevliga hotell. Gemensam välkomstmiddag.
Dag 2
Fre 27/9
Heraklion
På morgonen åker vi in till Heraklion och besöker det arkeologiska museet med dubbelyxor, guldsmycken, väggmålningar och andra värdefulla klenoder. Vi äter lunch i Heraklion. Efter lunch leder vår ciceron en rundvandring i gamla stan.
Dag 3
Lör 28/9
Knossos
Idag gör vi en utflykt till Knossos för att se ett av de största arkeologiska utflyktsmålen i hela Medelhavet - det magnifika palatset i Knossos. Det blev känt genom Sir Arthur Evans utgrävningar, som påbörjades år 1900. Evans restaurerade även palatset, vilket gett upphov till debatt. Efter besöket äter vi lunch i närheten av området. Efter lunch far vi tillbaka till vårt hotell för avkoppling vid poolen eller stranden.
Dag 4
Sön 29/9
Archanes, Phourni, Anemospilia
Söderut från Heraklion besöker vi det spännande gravfältet Phourni. Vi åker sedan in till Archanes med det lilla fina arkeologiska museet med föremål från trakten. Därefter ser vi det omskrivna huset i Anemospilia, där man eventuellt utförde människooffer när byggnaden rasade samman.
Dag 5
Mån 30/9
Phaistos, Ayia Triada, Matala, Kommos
Vi gör en längre bussfärd tvärs över ön mot sydkusten. Vi passerar det mäktiga berget Ida. I Phaistos besöker vi det stora palatset högt över den bördiga Mesaraslätten. Därefter beundrar vi den imponerande villan Ayia Triada. Vi äter lunch i det lilla samhället Matala vid stranden av Libyska havet. Under tillbakafärden tittar vi på utgrävningarna av den minoiska hamnstaden Kommos.
Dag 6
Tis 1/10
Lasithi, Diktigrottan, Lato
Vi åker upp i bergen på slingrande vägar upp till den isolerade högplatån Lasithi. Denna bördiga platå är känd för sina många väderkvarnar med tygvingar men också för Diktigrottan. Här föddes enligt legenden Zeus. Under minoisk tid var här en viktig naturhelgedom och offerplats. Vi äter lunch på en lantlig taverna och åker ner på andra sidan Lasithi till det vackert belägna Lato med många klassiska lämningar som vi besöker.
Dag 7
Ons 2/10
Gournia, Ayios Nikolaos
Vi beger oss österut till Gournia, den bäst bevarade minoiska staden, och vandrar runt på samma gator och med samma utsikt över Mirabellobukten, som för 3500 år sedan. Vi åker sen tillbaka till vårt hotell. Fri eftermiddag för egna aktiviteter. Gemensam avskedsmiddag på en trevlig restaurang.
Dag 8
Tors 3/10
Hemresa
Transfer till flygplatsen för direktflyg vid lunchtid till Arlanda, Landvetter eller Malmö. Måltid ingår på flyget.

RESEFAKTA:
Resan innebär en hel del promenader så resenärerna bör kunna förflytta sig utan svårigheter.
Pris: 14.850:- inkl. flygskatter
Tillägg för havsutsikt per person i dubbelrum: 500:-
Tillägg för havsutsikt för enkelrum 1.000:-
Begränsat antal rum med havsutsikt.
Anmälningsavgift: 2.000:- vid anmälan, dras av vid slutbetalning 10/8
Enkelrumstillägg: 2000:-
Om du bokat del i dubbelrum, men det inte finns någon att dela med måste enkelrumstillägg erläggas.
Avbeställningsskydd kan tecknas genom ERV www.erv.se
tel 0770- 456 900 och betalas inom två dagar efter att anmälningsavgiften betalats. Kontrollera att ni har reseförsäkring!
bg: 5169 - 6672 PARADISRESOR
Vi reserverar oss för programändringar utanför vår kontroll.
För att resan ska genomföras behövs 20 deltagare.

I resans pris ingår: Direktflyg ToR Arlanda, Landvetter eller Malmö-Heraklion inkl. flygskatter och 14 kg bagage + 6 kg handbagage (om någon skulle vilja utöka bagaget till 19 kg + handbagage 6 kg kostar det 200:- extra), måltider ombord på flygen, transfer, del i dubbelrum på vårt trevliga *** strandhotell, bufféfrukostar, välkomst-och avskedsmiddagar, transporter med modern turistbuss, inträdesavgifter, utflykter enligt program, fil dr Niklas Hillboms ciceronskap, lokalguide och eu-moms.

Gör en intresseanmälan på vår hemsida www.paradisresor.se eller mejla till info@paradisresor.se alt. ring 08-718 07 13.
Org. nr 96 96 00-58 50. Vi har F-skattebevis.
SRF:s (Svenska resebyråföreningens) villkor för paketresor gäller och finns på vår hemsida. Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet. www.kammarkollegiet.se

 
Resor | Om Paradisresor | Kontakt | ResevillkorPalatset i KnossosHeraklions museum tjurakrobaterDelfiner på Knossos

 
SRF
 

FULLSATT! Klassiska Sicilien i vårskrud den 29/3-5/4 2019. Rundresa på Sicilien med Tidningen Vi och fil. dr Niklas Hillbom

Rom, staden man återvänder till– konstresa den 9-16 april 2019 med fil dr Börje Magnusson

FULLSATT! Medelhavsmuseets vänner inbjuder gamla och nya vänner till Antikens Provence: en resa till grekiska och romerska lämningar samt konstens Provence den 23-30 april 2019 med fil. dr Jesper Blid. Orange-Avignon-Nimes-Glanum-Arles-Aix-Marseilles-Antibes-Nice

Antikens Liburnia - kryssning efter Kroatiens kust och övärld Den 31/8 - 7/9 2019 med fil. dr Niklas Hillbom Split-Rogoznica-Krka-Skradin-Sibenik-Vodice-Kornati-Sali-Zadar-Trogir- Split

Antikens Liburnia - kryssning efter Kroatiens kust och övärld den 7-14/9 2019 med fil. dr Niklas Hillbom Split-Rogoznica-Krka-Skradin-Sibenik-Vodice-Kornati-Sali-Zadar-Trogir- Split

Umbrien, helig mark och Italiens gröna hjärta den 25/9- 2/10 2019 med fil. dr Börje Magnusson och Tidningen Vi
Visa alla resor


Måsungevägen 1 - 131 50 Saltsjö-Duvnäs - Telefon/Fax: 08-718 07 13 - E-post: info@paradisresor.se