Det minoiska Kreta - Europas första högkultur 22-29 sept 2019 med fil dr Niklas Hillbom
Fil dr Niklas Hillbom är resans ciceron, klassisk arkeolog som skrivit en avhandling om minoiska brädspel och som intresserat sig mycket för forntidens kulturkontakter runt östra Medelhavet, där inte minst Kreta är en viktig länk. Han har tidigare varit ciceron för Paradisresor i klassiska Grekland, Turkiet, Italien, Syrien, Jordanien och på flera resor på Kreta.

Intresseanmälan hittar du här


Dag 1
Sön 22/9
Avresedag
Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Kreta. Transfer till vårt trevliga strandhotell, där vi bor hela veckan på Kreta.
Dag 2
Mån 23/9
Heraklion
På förmiddagen gör vi en utflykt till Heraklion. Vi börjar med en rundvandring till den venetianska hamnen där vår ciceron introducerar resan och platserna vi ska besöka. Vi äter lunch i Heraklion. Efter lunch går vi in i det stora arkeologiska museet med dubbelyxor, guldsmycken, väggmålningar och andra värdefulla klenoder. Bad i havet eller i poolen. Buffémiddag på hotellet.
Dag 3
Tis 24/9
Mallia, Knossos
Besök på det minoiska palatset i Mallia vid havet. Vår ciceron visar runt bland ruinerna och berättar om de spännande fynd som franska arkeologer gjort här. Därefter åker vi in till Knossos där vi äter lunch. Efter lunch ska vi se ett av de största arkeologiska utflyktsmålen i hela Medelhavet - det magnifika palatset i Knossos. Det blev känt genom Sir Arthur Evans utgrävningar, som påbörjades år 1900. Evans restaurerade även palatset, vilket gett upphov till debatt. Buffémiddag på hotellet.
Dag 4
Ons 25/9
Archanes, Phourni, Anemospilia
Söderut från Heraklion besöker vi det spännande gravfältet Phourni. Vi åker sedan in till Archanes med det lilla fina arkeologiska museet med föremål från trakten. Därefter ser vi det omskrivna huset i Anemospilia, där man eventuellt utförde människooffer när byggnaden rasade samman. Buffémiddag på hotellet.
Dag 5
Tors 26/9
Phaistos, Ayia Triada, Matala, Kommos
Vi gör en längre bussfärd tvärs över ön mot sydkusten. Vi passerar det mäktiga berget Ida. I Phaistos besöker vi det stora palatset högt över den bördiga Mesaraslätten. Därefter beundrar vi den imponerande villan Ayia Triada. Vi äter lunch i det lilla samhället Matala vid stranden av Libyska havet. Under tillbakafärden tittar vi på utgrävningarna av den minoiska hamnstaden Kommos. Buffémiddag på hotellet.
Dag 6
Fre 27/9
Lasithi, Diktigrottan, Lato
Vi åker upp i bergen på slingrande vägar upp till den isolerade högplatån Lasithi. Denna bördiga platå är känd för sina många väderkvarnar med tygvingar men också för Diktigrottan. Här föddes enligt legenden Zeus. Under minoisk tid var här en viktig naturhelgedom och offerplats. Vi äter lunch på en lantlig taverna och åker ner på andra sidan Lasithi till det vackert belägna Lato med många klassiska lämningar som vi besöker. Buffémiddag på hotellet.
Dag 7
Lör 28/9
Gournia, Ayios Nikolaos
Vi beger oss österut till Gournia, den bäst bevarade minoiska staden, och vandrar runt på samma gator och med samma utsikt över Mirabellobukten, som för 3500 år sedan. Vi åker sen tillbaka till vårt hotell. Fri eftermiddag för egna aktiviteter. Avskedsmiddag på hotellet.
Dag 8
Sön 29/9
Hemresa
Transfer till flygplatsen för flyg till Arlanda, Landvetter eller Kastrup.

RESEFAKTA:
Resan innebär en hel del promenader så resenärerna bör kunna förflytta sig utan svårigheter.
Pris från Arlanda/Kastrup: meddelas snarast inklusive flygskatter
Anmälningsavgift: 2.000:- vid anmälan, dras av vid slutbetalning 10/8.
Enkelrumstillägg: Meddelas snart
Om du bokat del i dubbelrum, men det inte finns någon att dela med måste enkelrumstillägg erläggas.
Avbeställningsskydd kan tecknas genom ERV www.erv.se
tel 0770- 456 900 och betalas inom två dagar efter att anmälningsavgiften betalats. Kontrollera att ni har reseförsäkring!
bg: 5169 - 6672 PARADISRESOR
Vi reserverar oss för programändringar utanför vår kontroll.
För att resan ska genomföras behövs 20 deltagare.

I resans pris ingår: Flyg ToR Arlanda eller Kastrup-Kreta inkl. flygskatter, måltider ombord på flygen, transfer, del i dubbelrum på vårt trevliga *** strandhotell, bufféfrukostar och sju middagar på hotellet, transporter med modern turistbuss, inträdesavgifter, utflykter enligt program, fil dr Niklas Hillboms ciceronskap, lokalguide och eu-moms.

Anmälan/förfrågan till Paradisresor 08-718 07 13 eller kontakta oss på info@paradisresor.se org. nr 96 96 00-58 50. Vi har F-skattebevis.
SRF:s (Svenska resebyråföreningens) villkor för paketresor gäller och finns på vår hemsida. Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet. www.kammarkollegiet.se


 
Resor | Om Paradisresor | Kontakt | ResevillkorPalatset i KnossosHeraklions museum tjurakrobaterVårt trevliga hotell

 
SRF
 

Klassiska Sicilien i vårskrud den 29/3-5/4 2019. Rundresa på Sicilien med Tidningen Vi och fil. dr Niklas Hillbom

Rom, staden man återvänder till– konstresa den 9-16 april 2019 med fil dr Börje Magnusson

Medelhavsmuseets vänner inbjuder gamla och nya vänner till Antikens Provence: en resa till grekiska och romerska lämningar samt konstens Provence den 23-30 april 2019 med fil. dr Jesper Blid. Orange-Avignon-Nimes-Glanum-Arles-Aix-Marseilles-Antibes-Nice

Antikens Liburnia - kryssning efter Kroatiens kust och övärld den 31/8-7/9 2019 med fil. dr Niklas Hillbom Split-Rogoznica-Krka-Skradin-Sibenik-Vodice-Kornati-Sali-Zadar-Trogir-Split

Antikens Liburnia - kryssning efter Kroatiens kust och övärld den 7-14/9 2019 med fil. dr Niklas Hillbom Split-Rogoznica-Krka-Skradin-Sibenik-Vodice-Kornati-Sali-Zadar-Trogir- Split

Umbrien i den helige Franciskus fotspår den 25/9- 2/10 2019 med fil dr Börje Magnusson och Tidningen Vi
Visa alla resor


Måsungevägen 1 - 131 50 Saltsjö-Duvnäs - Telefon/Fax: 08-718 07 13 - E-post: info@paradisresor.se